Olet tässä: ONNI terveys / ONNI hoiva /

Onni on elää omannäköistä, täyttä elämää

Tilaa maksuton arviointi puhelimitse

Onni hoiva tarjoaa henkilökohtaisen avustajan palvelua kotiin tai vapaa-ajalle

Henkilökohtaisen avunsaajaa avustetaan henkilökohtaisesti niissä tavanomaiseen elämään liittyvissä toimissa, jotka henkilö tekisi itse, mutta joista hän ei vammansa tai sairautensa vuoksi kokonaan tai osittain selviä. 
Henkilökohtaisen avun tarkoituksena on auttaa palvelun saajaa toteuttamaan omia valintojaan päivittäisissä toimissa kotona ja kodin ulkopuolella, esim. työssä, opiskelussa, harrastuksissa, yhteiskunnallisessa osallistumisessa tai sosiaalisen vuorovaikutuksen ylläpitämisessä.

Henkilökohtainen avustaja tukee ja avustaa avunsaajaa arkisissa asioissa mm. liikkumisessa, pukeutumisessa, hygienian hoidossa, kodin siisteyden ylläpitämisessä, kaupassakäynnissä sekä esimerkiksi viranomaisasioinnissa. Käytännön avustamistilanteessa avunsaaja ohjaa ja neuvoo avustajaa sekä toimii työnjohtajana.

ONNI mahdollistaa yksilöllisen, sujuvan arjen ja turvallisen verkoston jokaisen ihmisen elämään. Olemme tehneet sinulle henkilökohtaisen avun palvelusta mahdollisimman vaivatonta.

  • Sinä päätät, kuka avustaa
  • Sinä päätät, missä ja milloin avustetaan
  • Sinä päätät, miten avustetaan
  • Voit halutessasi vaihtaa avustajan

Kuka avustaa minua?

Olemme työskennelleet henkilökohtaisen avustamisen parissa vuosia. Kokemus tuo varmuutta. Henkilökohtainen avustaja on perehtynyt työhönsä. Tarjoamme työntekijöillemme avustamiseen liittyvää koulutusta. Kuuntelemme aina henkilökohtaisen avustajan valinnassa asiakkaan toiveita ja mieltymyksiä, esimerkiksi avustajan iän ja sukupuolen suhteen.

Missä minua avustetaan?

Tarjoamme avustajapalveluita arkeen ja juhlaan, työhön ja vapaa-aikaan. Avustaminen voi asiakkaan tarpeista riippuen tapahtua joko asiakkaan kotona tai kodin ulkopuolella. Toisinaan avun tarve on runsasta. Silloinkin autamme sinua löytämään juuri sinulle sopivan avun.

Miten minua avustetaan?

Jokaisen asiakkaan avuntarve on yksilöllinen. Asiakkaan toiveet ja avuntarve määrittävät sen, mitä henkilökohtaisen avustajan kanssa tehdään. Avustaminen voi olla esimerkiksi:

  • Päivittäisiä askareita
  • Henkilökohtaisesta hygieniasta huolehtimista
  • Päivittäisiä toimia kodin ulkopuolella
  • Harrastuksia ja elämyksiä
  • Sosiaalisen kanssakäymisen ja osallisuuden tukemista

Tarve avulle voi olla jopa ympärivuorokautinen. Me järjestämme luotettavat avustajat ammattitaidolla myös runsaasti henkilökohtaista avustamista tarvitsevalle.

KUKA KUSTANTAA HENKILÖKOHTAISEN AVUSTAJAN?

Henkilökohtainen apu on vammaispalvelulain mukainen asiakkaan subjektiivinen oikeus.  Henkilökohtaisen avustamisen maksaa asiakkaan kotikunnan sosiaalitoimi. Henkilökohtaisen avun palvelua voidaan hankkia ostopalveluna tai palvelusetelillä.

Kuinka paljon minua avustetaan?

Kuinka paljon minua avustetaan?

Meiltä saat henkilökohtaista apua yksilölliseen tarpeeseen. Osa asiakkaistamme tarvitsee apua vähän ja satunnaisesti. Toisilla avustaja on läsnä jopa ympäri vuorokauden. Autamme sinua löytämään sinulle sopivan avustajan — avun tarpeen määrästä riippumatta.

Hae henkilökohtaista apua ›

Henkilökohtaisen avun hakeminen

Henkilökohtaisen avun hakeminen

Tiedätkö, oletko oikeutettu henkilökohtaiseen apuun? Tarvitsetko apua henkilökohtaisen avun hakemisessa? Vai oletko kenties jo saanut henkilökohtaisen avun palvelusetelin? Opastamme mielellämme sinua kaikissa henkilökohtaiseen apuun liittyvissä asioissa.

Hae henkilökohtaista apua ›

Vanhemmat hampaiden hoito

Miten saan henkilökohtaisen avustajan?

Henkilökohtaisen avustamisen myöntää oman kotikuntasi sosiaalityöntekijä. Mikäli olet oikeutettu henkilökohtaiseen avustajaan, ota yhteyttä oheisella nettilomakkeella tai soita ONNIn palveluneuvojalle 09 8564 6542.

Hae henkilökohtaista apua ›

Elä täysii! -klubi

Elä täysii! -klubi on syksyllä 2014 perustettu vammaisille, pitkäaikaissairaille ja liikuntarajoitteisille ihmisille suunnattu klubiyhteisö. Järjestämme mukavia tapahtumia ympäri Suomea. Liity mukaan!

Tutustu klubiin ja kurkkaa seuraavat tapahtumat

Seuraa meitä