Olet tässä: ONNI terveys / ONNI hoiva /

Tietoa sairauksista

Apu löytyy täältä ›

Olemme koonneet näille sivuille tietoa erilaisista sairauksista ja vammoista. Kunta myöntää henkilökohtaista apua pääasiassa vammaisille ja vammautuneille, liikuntarajoitteisille ja pitkäaikaissairaille. Henkilökohtaista apua voi hakea vaikeavammainen henkilö, joka vamman tai sairauden takia tarvitsee säännöllisesti toisen henkilön apua suoriutuakseen arjen toiminnoista. Avun tarve vaihtelee yksilöllisesti.

 

AIVOHALVAUS

Aivohalvaus on aivojen verenkierron häiriö, joka johtaa aivosolujen kuolemaan. Kuntoutuminen aivohalvauksen jälkeen voi kuitenkin olla hyvinkin huomattavaa, vaikka aivohalvauskohtauksen aikainen tilanne olisikin vaikea.

 

ALS-TAUTI ELI AMYOTROFINEN LATERAALISKLEROOSI

ALS-tauti on etenevä neurologinen motoneuronisairaus, joka rappeuttaa ylempiä ja alempia liikehermoja. 

 

ASPERGERIN OIREYHTYMÄ

Autismin kirjoon kuuluva Aspergerin oireyhtymä on pysyvä häiriö, jolle on ominaista vaikeus kommunikaatiossa ja sosiaalisessa vuorovaikutuksessa. Oireyhtymä todetaan usein kouluiässä, ja koulunkäyntiin tarvitaan yleensä silloin erityistä tukea. 

 

HENGITYSHALVAUS

Hengityshalvaus ei ole erillinen sairaus, vaan tila, jonka voi aiheuttaa useat, jopa sadat sairaudet. Hengityshalvauspotilaan hengityslihasten toiminta on sairauden tai vamman seurauksena heikentynyt.

 

MS-TAUTI

MS-tautiin liittyy monia ennakkoluuloja, mutta MS-taudin kanssa voi tulla toimeen. Tärkeintä on yrittää hyväksyä sairauden olemassaolo. MS-tauti on yksilöllinen ja monimuotoinen sairaus, siksi kaikkea tietoa sen oireista, etenemisestä tai hoidosta ei voi soveltaa kaikkiin tapauksiin.

 

PARKINSONIN TAUTI

Parkinsonin tauti on päivittäisistä toimista suoriutumista vaikeuttava pitkäaikaissairaus, jota sairastavilla on oikeus henkilökohtaiseen avustajaan.

 

SELKÄYDINVAMMA

Selkäydinvamma voi syntyä kenelle tahansa. Oireet riippuvat muun muassa vaurion tasosta ja selkäydinvaurion tyypistä.

 

vapaa-ajan apu

Vapaa-ajan apu 

Meiltä saat henkilökohtaista avustamista yksilölliseen tarpeeseen. Osa asiakkaistamme tarvitsee apua vähän ja satunnaisesti. Silloin henkilökohtaisen avun tunteja voi käyttää esimerkiksi lomamatkoihin ja harrastuksiin.

 

Hae henkilökohtaista apua ›

 

runsaan tuen tarve.jpg

Runsaan tuen tarve 

Kun avustaminen on runsastuntista, avustettavalle järjestetään oma henkilökohtaisten avustajien muodostama ryhmä, avustusrinki. Autamme sinua löytämään sinulle sopivan avun — sen määrästä riippumatta.

 

Hae henkilökohtaista apua ›

 

avun hakeminen

Avun hakeminen

Tiedätkö, oletko oikeutettu henkilökohtaiseen apuun? Tarvitsetko apua henkilökohtaisen avun hakemisessa? Vai oletko kenties jo saanut henkilökohtaisen avun palvelusetelinOpastamme mielellämme sinua kaikissa henkilökohtaiseen apuun liittyvissä asioissa. 

Hae henkilökohtaista apua ›

Elä täysii! -klubi

Elä täysii! -klubi on syksyllä 2014 perustettu vammaisille, pitkäaikaissairaille ja liikuntarajoitteisille ihmisille suunnattu klubiyhteisö. Järjestämme mukavia tapahtumia ympäri Suomea. Liity mukaan!

Tutustu klubiin ja kurkkaa seuraavat tapahtumat

Seuraa meitä