Olet tässä: ONNI terveys / ONNI hoiva /
Olet tässä: ONNI terveys / ONNI hoiva / Kokemuksia / Ikäänny ilolla! - Elokuvaesitys ja kinokonsertti - 16.10.19 - Tampere

Ikäänny ilolla! - Elokuvaesitys ja kinokonsertti - 16.10.19 - Tampere

theater-1477670_1920

Tervetuloa ikäänny ilolla! -klubin retkelle elokuvanäytökseen ja kinokonsettiin Tampereelle. 

Huom! Tämä on Ikäänny ilolla -klubin retki. Retki ole esteetön. Lisätietoa esteettömästä Elä täysii! -klubista saat täältä.

Ikäänny ilolla! -klubi kutsuu sinut retkelle Arthouse Cinema elokuvateatteriin seuraamaan elokuvaesitystä ja kinokonserttia 16.10.19 klo 18.00-20.30

Ohjelma

  • Klo 18.00 Tapaaminen Arthouse Cineman edessä (Kehräsaari B-talo, Tampere)
  • Klo 18.30 Kinokonsertti Sakari Pälsi: ARKTISIA MATKAKUVIA (1917), säestys Pia Siirala
    • -> elokuvaesitys Kira Jääskeläinen: POHJANKÄVIJÄIN MERKINTÖJÄ (2019).
  • Klo 20.30 Ilta päättyy

ARKTISIA MATKAKUVIA

Vuonna 1917 suomalainen tutkimusmatkailija Sakari Pälsi (1882–1965) matkusti Koillis-Siperiaan mukanaan elokuvakamera ja 4000 metriä filmiä. Hän kuvasi siellä vuosina 1917–1919 elokuvan Arktisia matkakuvia sekä otti runsaasti valokuvia. Matkalta syntyivät myös kirjat Pohjankävijän päiväkirja ja Arktisia kuvia. Valkokankaalla nähtiin mm. alkuperäiskansa tšuktšien käsityöläisiä valmistamassa luuveistoksia, peurannahkateltan rakentaminen, mursunsuolisadetakin valmistus, uhritoimituksia ja alueen kalastusta ja arkielämää. Sensaatiomaisen elokuvan Suomen ensi-ilta oli vuoden 1919 loppupuolella. 1930-luvulla filmikelat katosivat, kun toimelias Pälsi oli jo muissa töissä ja Siperian-filmien arkistointi unohtui. Ne löytyivät Hankkijan talon ullakolta 1975 ja restauroitiin Suomen Elokuva-arkistossa 1976–78. Uusi digitaalinen kopio kameraoriginaalista valmistui Kansallisessa audiovisuaalisessa instituutissa (KAVI) vuonna 2015.

KINOKONSERTTI

Arktisia matkakuvia nähdään ja kuullaan viulisti Pia Siiralan säestämänä. Pia Siirala tutustui Siperian alkuperäiskansojen musiikkiin 20 vuotta sitten toimiessaan Moskovassa Ensemble XXI kamariorkesterin konserttimestarina. Orkesterin kiertueet ulottuivat Koillis-Siperiaan asti. Vuodesta 2008 lähtien Siirala on kerännyt noin 1000 arkaaista musiikkiperinnettä edustavaa laulua Tšukotkalta ja Kamtšatkalta. 

POHJANKÄVIJÄIN MERKINTÖJÄ

Dokumenttielokuva 58 min. Sata vuotta myöhemmin ohjaaja Kira Jääskeläinen palaa Pälsin jäljissä Beringin salmelle. Uuden sekä vanhan filmimateriaalin, Pälsin muistiinpanojen ja paikallisten ihmisten avulla elokuva kertoo tšuktšien ja Siperian eskimoiden kiehtovasta mutta myös uhanalaisesta maailmasta eilen ja tänään. Jääskeläinen on työskennellyt Tšukotkalla vuodesta 2005 lähtien ensin tutkijana ja sitten elokuvantekijänä. Tagikaks- olimme valaanpyytäjiä valmistui vuonna 2012. Pohjankävijäin merkintöjä on hänen toinen Beringin salmella tekemänsä elokuva. Se on kiertänyt kansainvälisillä festivaaleilla ja palkittu sekä Pärnun elokuvafestivaaleilla että Anadyrin kansainvälisillä arktisen elokuvan festivaaleilla.


Tapahtuma on osallistujille maksuton.

Ota mukaan ystäväsi tai tule tutustumaan uusiin ihmisiin!

Paikkoja 10!

Lisätietoja ikaannyilolla@onniterveys.fi ja 044 776 2280

 

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄSTÄ!

 

HUOM! Lomakkeella voi ilmoittaa kerrallaan vain yhden henkilön! 

Tapahtumiin ilmoittautuminen on avoinna ja ilmoittautuminen sulkeutuu automaattisesti ryhmän ollessa täynnä, joten ilmoittautuminen on mahdollista ainoastaan ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautuminen on mennyt läpi, kun ruutuun tulee viesti "Kiitos ilmoittautumisestasi! Voit sulkea sivun.". Kun koko ryhmä on täynnä, saat muutamia päiviä ennen tapahtumaa tekstiviestin, jossa on infoa tapahtumasta.

Elä täysii! - Tilaa blogi

Tilaa Elä täysii! -blogi sähköpostiisi

Elä täysii! on ONNI hoivan järjestämä klubi vammaisille, liikuntarajoitteisille ja pitkäaikaissairaille. Klubin tarkoituksena on järjestää yhdessä vammaisjärjestöjen kanssa monipolisia ja mielenkiintoisia ilmaistapahtumia joihin on helppo osallistua. Tapahtumia järjestetään ympäri Suomea.

Haluatko tiedon uusista Elä täysii! -blogiartikkeleista ja tapahtumista? Täytä lomake, niin saat jatkossa uunituoreet artikkelit suoraan sähköpostiisi.