SUUNTERVEYS JA ELÄMÄNLAATU 

Suun ja hampaiden vointi vaikuttaa koko kehoon ja yleisterveyteen. ONNIn suuhygienistit auttavat tukemaan suunterveyttäsi.

Varaa aika numerosta 09 7597 7356

Hyvä suunterveys parantaa elämänlaatua

Suunterveys on olennainen osa hyvinvointiasi ja terveyttäsi ja hyvä suunterveys parantaa elämänlaatuasi. Sen vuoksi terveelliset elintavat sekä suun ja hampaiden omahoito ovat tärkeitä. Huolellista suuhygieniaa tarvitaan myös raskauden aikana sekä erityisesti silloin, kun vastustuskyky on laskenut sairauden tai lääkityksen vuoksi. Suun tulehdukset voivat heikentää joidenkin yleissairauksien hoitoennustetta. Mitä parempi suunterveys on, sitä paremmassa hoitotasapainossa myös sairaus pysyy. Suun piilevät tulehdukset voivat edesauttaa vakavien sairauksien puhkeamista. 

Huono suunterveys on yksi riskitekijä esimerkiksi valtimokovettumataudin sekä sydän- ja aivoinfarktin taustalla.Hammas- ja suusairaudet ovat hyvin yleisiä ja useat niistä ovat kroonisia infektiosairauksia. Suun krooniset tulehdukset ovat usein oireettomia tai vähäoireisia, joten ne pääsevät helposti etenemään salakavalasti. Suurella osalla aikuisista on jonkinasteinen krooninen tulehdus suussaan. Lähes kaikki suun sairaudet ovat ehkäistävissä ja hoidettavissa potilaan ja suun terveyden ammattilaisen hyvällä yhteistyöllä. Säännöllinen hammaslääkärin tarkastus tulehdusten hoitamiseksi on tärkeää.

Tutustu lähteenäkin käytettyyn Hammaslääkäriliiton I love suu -suunterveyskampanjaan ja lue suunterveydestä lisää.

ONNIhammas_9_peilikuva.jpg

TERVETULOA AVOIMIIN OVIIN!

Avoimissa ovissa suun terveyden ammattilaisemme tekevät maksuttomia arvioita suusi terveyden tilasta ja antavat ohjausta omahoitoon. Tarvittaessa otamme koko hampaiston röntgenkuvan maksutta.

Varmista paikkasi ›

Suun yleiset ongelmat –opas

Suun yleiset ongelmat –opas

Olemme koonneet sinulle oppaan suun yleisistä ongelmista, jotta pystyisit huolehtimaan suusi terveydestä entistä paremmin.

Lataa opas >

Kokonaisvaltainen hammashoito

Kokonaisvaltainen hammashoito

ONNI hammas hoitaa suuntervyettäsi kokonaisvaltaisesti, kunnolliseen diagnostiikkaan perustuen. Meillä hammashoito on aina yksilöllistä.

Lue lisää >>

 

sinun onni

Sinun ONNI 

Oletko etsinyt hammaslääkäriä, joka kuuntelee sinua ja tarjoaa juuri sinulle sopivia hoitovaihtoehtoja, selkokielellä? ONNI on omannäköistä hammashoitoa juuri sinulle.

Lue lisää >>