HAMMASKIRURGIA

Suun ja leuan alueen pienet leikkaukset voidaan tehdä vaivattomasti päiväkirurgisina toimenpiteinä. Kivunlievityksestä huolehditaan ja toipumisajat ovat lyhyitä.

Varaa aika numerosta 09 7597 7356

Suu- ja leukakirurgisia toimenpiteitä ovat hampaan poistot, juurenpään leikkaukset, hammasvammojen hoito, leukakystien poisto ja erilaisten suun ja leukojen alueen hyvänlaatuisten pehmytkudosmuutosten hoito. Suurin osa suu-ja leukakirurgin työstä liittyy implanttikirurgisiin toimenpiteisiin. Suu- ja leukakirurgi hoitaa myös suun ja leukojen alueen infektioita ja leukanivelen sairauksia.

Suu- ja leukakirurgian toimenpiteet päiväkirurgisesti

Suu- ja leukakirurgia tarkoittaa purentaelimen ja siihen liittyvien kudosten sairauksien ja tapaturmien diagnostiikkaa sekä niiden kirurgista hoitoa. Suu- ja leukakirurgian palveluita saat lähes kaikilta vastaanotoiltamme.

Hoidamme päiväkirurgisina toimenpiteinä muun muassa:

Hammaskirurgisista toimenpiteistä toipuminen on nopeaa
Lyhythoitoiset hammaskirurgian toimenpiteet tehdään yleensä paikallispuudutuksessa, mutta asiakkaan halutessa ne voidaan tehdä myös esilääkityksessä tai nukutuksessa. Toipumisajat kirurgisista toimenpiteistä ovat lyhyitä, ja asiakas voi kotiutua jo samana päivänä.

Laser hoitaa tarkasti ja hellästi

Limakalvokirurgiassa laser mahdollistaa sairaan limakalvon tarkan poistamisen ilman syvempien kudoskerrosten vaurioitumista. Laserilla liikakasvut voidaan poistaa ilman haitallista arpikudosmuodostusta.

Vaivaavat viisaudenhampaat on usein järkevintä poistaa

Viisaudenhammas voi alkaa vaivata jo ennen puhkeamista tai puhkeamisen jälkeen. Osittain puhjennutta viisaudenhammasta ympäröivä kudos tulehtuu helposti. Ongelmana voivat myös olla viisaudenhampaan aiheuttamat purentaongelmat. Näissä tilanteissa viisaudenhampaan poisto on usein paras ratkaisu. 

Juurenpään leikkaus

Juurihoidetun hampaan päähän voi muodostua kirurgista poistoa vaativa tulehdus. Juurenpään leikkauksessa hampaasta poistetaan tulehtunut kudos ja juuren kärkeen tehdään paikka. Juuren kärki puhdistuu ja yleensä alue luutuu ja paranee.

Juurenpään poistoon päädytään ainoastaan silloin, kun hoidettava hammas kyetään todennäköisesti säilyttämään. Mikäli juurenpääleikkausta ei kannata tehdä hampaan huonon ennusteen vuoksi, päädytään hampaan poistoon ja usein implanttihoitoon. Juurenpääleikkaus voidaan tehdä paikallispuudutuksessa tai sedaatiossa

Suun alueen limakalvomuutokset

Hammassairauksien ohella myös muut suun alueen muutokset on syytä käydä näyttämässä lääkärille, mikäli oireet jatkuvat pitkään. Patti ikenessä, tai muut epänormaalit oireet suussa liittyvät usein tavallisiin hammassairauksiin. Parhaan hoitoennusteen aikaansaamiseksi kaikki pidempään jatkuneet vaivat on hyvä tarkistuttaa, vaikka muutoin hammaslääkärille ei tuntuisikaan olevan tarvetta.

Pahimmassa tapauksessa esimerkiksi suusyövästä parantumisen ennustetta voidaan merkittävästi parantaa, mikäli patologiset muutokset huomataan riittävän varhain ja oikean diagnoosin kautta hoito voidaan aloittaa ajoissa.

Suu- ja leukakirurgimme poistavat myös hyvänlaatuisia kasvaimia ja ottavat tarvittaessa koepaloja suun limakalvolta. Koepalojen avulla pystytään selvittämään mahdolliset limakalvosairaudet sekä solukuvissa esiintyvät, normaalista poikkeavat muutokset.

Mikäli patti ikenessä tai haava suussa ei tunnu parantuvan itsekseen, suosittelemme varamaan konsultaatioajan suu- ja leukakirurgiemme vastaanotolle.

Luusiirreleikkaukset

Kun potilaan oman leukaluun määrä ja keinoluun lisäys eivät yksinään riitä implanttihoitoon, tarvitaan tueksi luusiirrettä. Luusiirre otetaan useimmiten leukojen alueelta, tarvittaessa myös suoliluuharjanteelta.

Kirurgisen hoidon tekniikat ovat kehittyneet viime vuosien aikana. Sen ansiosta toimenpiteet voidaan nykyisin tehdään pienien viiltojen kautta, luutuminen on parempaa ja toipuminen sujuu aiempaa nopeammin.