Hammashoitoa nukutuksessa tai sedaatiossa

ONNI hampaan erikoishammashoidon klinikoilla voit halutessasi valita sedaation, joka on tehokas, pelkoa ja kipua lievittävä hoitomuoto tai jopa hammashoidon nukutuksessa.

Kysy lisää asiakaspalvelustamme 09 7597 7356

Hammashoito nukutuksessa tai sedaatiossa

Mahdollisuus saada hammashoitoa nukutuksessa tai sedaatiossa voi madaltaa kynnystä hakeutua hoitoon. Yleisanestesiaa ja sedaatiota voidaan hyödyntää esimerkiksi pelkopotilaiden tai hoitotilanteen kannalta haastavampien potilasryhmien, kuten lasten ja kehitysvammaisten kanssa. Yleisanestesiaa hyödynnetään esimerkiksi laajoissa leukakirurgisissa leikkauksissa, joissa nukutus on paras keino saada vaativampi työkokonaisuus suoritettua kerralla, kuitenkin potilaan hyvinvointi huomioiden.

Hammashoito nukutuksessa

Yleisanestesiasta eli nukutuksesta huolehtivat ammattitaitoiset anestesialääkärit- ja hoitajat. Käytössämme ovat uudet ja nykyaikaiset anestesiakoneet ja valvontalaitteet. Ammattitaitoinen henkilökuntamme varmistaa sen, että nukutus on turvallista ja miellyttävää.

Nukutuksen tarve selvitetään ennen toimenpidettä ja tilanne käydään läpi yhdessä potilaan kanssa. Nukutus voidaan toteuttaa joko hengitettävällä anestesiakaasulla tai laskimoon annettavilla lääkkeillä.

Hammashoito sedaatiossa

Yleisanestesian ohella teemme hammashoitoa myös lääkerentoutuksessa eli sedaatiossa. Sedaatio on tehokas ja pelkoa lievittävä, nukutusta lievempi vaihtoehto. 

Potilaalle annetaan suoneen sekä rentouttavaa lääkettä että kipulääkitystä, joiden yhteisvaikutuksena hänelle tulee rauhallinen ja unelias olo. Lisäksi potilas saa lisähappea, jolla lisätään hoidon turvallisuutta.

Sedaatiolääkityksen aikana voidaan tehdä pitkäkestoisiakin toimenpiteitä ja kirurgisia leikkauksia kivuttomasti ja miellyttävästi. Potilas hengittää toimenpiteen aikana itse ja pystyy kommunikoimaan hoitavan henkilökunnan kanssa. Tämä mahdollistaa mm. purennan hiomisen paikkausten jälkeen, jolloin potilaan ei tarvitse varata hiomista varten uutta aikaa hammaslääkäriltä.

QMEDICAL ONNI hampaan Helsingin toimipisteistä löytyy myös mukavat heräämöt ja lepohuoneet, joissa levätä hammashoidon jälkeen. Sedaation jälkeen potilasta seurataan lepohuoneessa parin tunnin ajan. Kotiin lähtiessään hän tarvitsee saattajan. Ennen sedaatiohoitoa potilaan on oltava syömättä vähintään 4 tuntia ja juomatta 2 tuntia.