KORKEATASOISET KORVALÄÄKÄRIPALVELUT

Kärsitkö tukkoisesta nenästä?
Häiritseekö korvakipu sinua tai läheistäsi?
Tarvitsetko apua uniapneaan?

Varaa aika korvalääkärille

Korvalääkäripalvelut 

Korvien, nenän ja kurkun ongelmat ovat hyvin tavallisia kaikissa ikäryhmissä. Usein nämä sairaudet saattavat rajoittaa tai suorastaan estää harrastusmahdollisuuksia tai työkykyisyyttä. Nopeaan ja tarkkaan diagnoosiin perustuvalla erikoislääkärin antamalla hoidolla voidaan vähentää niistä johtuvia haittoja.

Pienten lasten ylähengitysteiden toistuvat tulehdukset ovat monen lapsiperheen arkipäivää. Nämä johtavat usein lapsen kärsimysten lisäksi merkittäviin taloudellisiin ja ajankäytöllisiin haasteisiin koko perheelle.

Erityisesti toistuvissa ja pitkittyneissä korvien, nenän tai kurkun ongelmissa korvalääkäri pystyy toimenpiteillään korjaamaan tilanteen ja perhe pääsee takaisin normaaliin elämänrytmiin. Lapsille tehtävät toimenpiteet saattavat herättää jännitystä ja pelkoa vanhemmissa ja lapsissakin. Toimenpiteen kuvitettu selittäminen ennen toimenpidettä ja mahdollisuus kysyä epäselvistä asioista ennen toimenpidettä kokeneelta korvalääkäriltä ja anestesialääkäriltä rauhoittaa ja lievittää näitä jännityksiä.

QMEDICAL ONNI hampaan kokeneet erikoislääkärit hyödyntävät uusinta tekniikkaa ja hoitokeinoja ylähengitysteiden ongelmien diagnostiikassa ja hoidossa. Ainutlaatuinen mahdollisuus välittömiin leukakirurgin ja erikoishammaslääkärin asiantuntijakonsultaatioihin myös kasvojen alueen vammoissa ja usein sivuontelovaivoihin liittyvissä hammasongelmissa säästää aikaa. Ajansäästön lisäksi nämä tuovat myös taloudellista säästöä vähentämällä turhia käyntejä erillisiin kuvantamis- tai hoitolaitoksiin. QMEDICAL ONNI hampaassa panostetaan erityisesti potilaan informointiin ja mielipiteiden kuunteluun hoitomahdollisuuksia suunniteltaessa.

 

Varaa aika korvalääkärille

Yleisimmät vaivat

Korvalääkärimme hoitavat vastaanotoillaan ja toimenpideajoilla kattavasti korva-, nenä- ja kurkkutauteja. Korvatulehdukset, nielurisaleikkaukset ja poskiontelontulehdukset ovat kiusallisia vaivoja, jotka on hyvä hoitaa kerralla kuntoon.

Varaa aika konsultaatioon

Korvatulehdus

Virusperäisen hengitystieinfektion eli flunssan seurauksena voi syntyä bakteerin aiheuttama välikorvan tulehdus, eli korvatulehdus, erityisesti lapselle. Vaikeaoireisissa tulehduksissa pienemmillä lapsilla annetaan usein myös antibioottihoito nopeuttamaan bakteeritulehduksen paranemista.

Varaa aika konsultaatioon

Nielurisaleikkaus

Nielurisaleikkausta käytetään toistuvien akuuttien risatulehdusten (esim. angiina), kroonisen risatulehduksen ja kookkaiden risojen hoitona. Nielurisat voivat suurentuessaan ahtauttaa hengitysteitä. Tällöin esiintyy tukkoisuutta ja kuorsausta.

Varaa aika konsultaatioon

Uniapnea ja sen hoito

Heräätkö aina väsyneenä? Jos uni ei tuo lepoa, voit tietämättäsi sairastaa uniapneaa eli hengityksen katkeilua nukkuessa. Uniapnea on helppo todeta mittaamalla unenaikaista hengitystä ja muita elintoimintoja yöpolygrafialaitteella. Todettua uniapneaa hoidetaan painonhallinnalla, hampaisiin kiinnittyvällä kiskolla tai yönaikaista hengitystä tehostavalla CPAP-laitteella.

Varaa aika konsultaatioon

Nenän väliseinän vinous

Nenäkäytäviä erottava väliseinä on etuosasta rustoa, takaosasta luuta. Siihen osunut vamma voi aiheuttaa murtumia, jolloin väliseinä jää vinoon. Lievänä tämä ei aiheuta ongelmaa, mutta voimakkaasti vino väliseinä aiheuttaa häiritsevää nenän toispuoleista tukkoisuutta, joka ei helpota lääkityksillä. Se voi myös pahentaa kuorsausta. Nenän väliseinän vinous voidaan oikaista vain nenän kautta tehtävällä leikkauksella.

Varaa aika konsultaatioon

Poskiontelontulehdus

Poskiontelontulehdus, eli virallisemmin sivuontelotulehdus, tai sinuiitti, syntyy useimmiten viruksen aloittaman hengitystietulehduksen seurauksena. Suurin osa lievistä sivuontelontulehduksista paranee ilman lääkkeitä. Vaikeaoireisessa sivuontelontulehduksessa käytetään antibiootteja ja nenän kortisonisuihkeita ja tarvittaessa tehdään poskiontelohuuhtelu.

Varaa aika konsultaatioon