HAMPAAN POISTO

Hampaan poistamista ei tarvitse pelätä. Toipumisajat toimenpiteistä ovat lyhyitä. ONNI hampaalla hammas voidaan poistaa myös sedaatiossa tai nukutuksessa. 

Varaa aika hammaslääkäriin numerosta 09 7597 7356

Hammaslääkärin pääasiallinen toiminta liittyy usein hampaita ja ikeniä korjaaviin sekä niiden terveyttä ylläpitäviin toimenpiteisiin. Joskus kuitenkin tilanne on voinut päästä niin haastavaksi, ettei hampaan säilyttäminen ole suun terveyden kannalta järkevää. Tällöin suositellaan usein hampaan poistoa.

Mikäli hammas on haljennut, ainoa hoitovaihtoehto on hampaan poisto. Mikäli hampaan juuret ovat leukaluun sisällä, tai hammas on muusta syystä hankala poistaa perinteisin menetelmin, voidaan poisto joutua suorittamaan leikkauksella. Usein leikkaukseen saatetaan päätyä esimerkiksi viisaudenhampaiden kohdalla.

ONNI hampaassa hampaan poisto voidaan toteuttaa myös sedaatiossa, jolloin toimenpide on kivuton. Sedaatiosta kerromme enemmän täällä.

Mitkä ovat hampaanpoiston vaiheet?

Tavanomaisen hampaan poiston vaiheet ovat:

  • Hampaan puuduttaminen
  • Hampaan ikenen irrottaminen hampaasta
  • Hampaan kiinnikkeiden katkaiseminen leukaluusta hammasta liikutellen
  • Hampaan poistaminen esimerkiksi hammaspihdeillä
  • Hampaan poistokuopan puhdistaminen ja luureunojen tasoittaminen
  • Hampaan poistokuopan sulkeminen tarvittaessa ompeleilla

Mikäli hampaassa on monta juurta, poistetaan se yleensä useassa osassa. Tällä ehkäistään se, että hampaan juuret eivät katkeaisi leukaluun sisään.

Onko hampaan poistamiselle vaihtoehtoja?

Juurihoito voi olla hyvä vaihtoehto hampaan poistolle. Juurihoito vaatii useita hoitokäyntejä hammaslääkärin vastaanotolla. Joskus hampaan juurihoito ei ole mahdollista juuren murtumisen tai hankalan tulehduksen takia.

Hoitamaton hammas on aina huonoin vaihtoehto. Ennaltaehkäisy jatko-ongelmien suhteen on sekä helpompaa että halvempaa kuin suun ongelmien hoitamatta jättäminen.

Ennen hampaan poistoa hammaslääkäri arvioi hoidon tarpeen ja määrää tarkentavat tutkimukset, kuten hammasröntgenkuvauksen.

Ohessa suuntaa antavat hinnat hampaan poistoille:

  • Helppo hampaan poisto: 89 – 105 €* (ennen Kela-hyvitystä 99 – 115 €)
  • Vaativa hampaan poisto: 169 – 197 €* (ennen Kela-hyvitystä 179 – 207 €)
  • Hampaan poisto leikkaamalla: 307 – 361 €* (ennen Kela-hyvitystä 349 – 403 €)

* Kela-hyvityksen jälkeinen toimenpiteen omavastuuhinta. Huomioithan, että lopullinen hinta riippuu monesta asiasta, jotka edellyttävät yksilöllistä tutkimuksia. Tutustu tarkemmin hinnastoomme.