Olet tässä: ONNI terveys / ONNI blogi / Terveyskeskusten lääkärivaje kasvussa

Terveyskeskusten lääkärivaje kasvussa

JAA SOMESSA:

onniterveys_10

Suomen lääkäriliitto on tutkinut Suomen lääkäritilannetta vuodesta 1986 lähtien. Alkuvuodesta 2019  julkaistun tutkimuksen mukaan tehtävien täyttötilanne on heikentynyt viime vuosina nopeasti ja trendi näyttäisi jatkuvan myös lähivuosina.

 

Lääkärivirkojen kokonaismäärä on lisääntynyt n. 9 % reilun kymmenen vuoden aikana ja paineen vakanssien lukumäärän kasvattamiselle nähdään jatkuvan myös lähitulevaisuudessa.  Erityisesti isoissa kaupungeissa vakanssien lisäystarve on kasvussa johtuen väestönkasvusta ja väestön ikääntymisestä johtuvasta hoitoisuuden lisäyksestä.

 

Paineet lääkärivajeen kasvusta rasittavat jo hoitoon pääsyä terveyskeskuksiin ja henkilöstön työkuorma on kasvanut paikoin merkittävästi. Samaan aikaan johtavat lääkärit ovat kokeneet sijaisten saatavuuden heikentyneen viime vuosina. Julkisen sektorin alijäämä on pakottanut osaltaan karsimaan sijaisten määrää ja ostopalvelua.

 

Poikkeuksellisen tilanteesta tekee lääkärivajeen jakautuminen entistä tasaisemmin kaikille ERVA-alueille. Lääkärivajeen kasvaessa kilpailu osaavimmista työntekijöistä kiristyy ja rekrytointiosaaminen ja tyytyväinen henkilöstö nousevat yhä merkittävämpään rooliin. Jatkossa voikin olla yhä suurempi tarve valtakunnallisille toimijoille, jotka kykenevät vastaamaan nopeasti ja joustavasti muuttuvaan resurssitarpeeseen.

 

ONNI terveys on tuottanut lääkäripalveluita vuodesta 2009 alkaen kaikkialla Suomessa. Toimimme julkisen sektorin aitona yhteistyökumppanina ja asiakkaamme luottavat toimitusvarmuuteemme ja palveluihimme. Ulkopuolisen tekemän tutkimuksen mukaan asiakkaamme antavat meille suositteluindeksin lääkäripalveluissa NPS 80 (10/2018).

 

Rekrytointitiimimme ovat käytettävissänne!

Ota yhteyttä meihin

 


Lisää tutkimuksesta / lähteet:  

https://www.laakariliitto.fi/tutkimus/laakarityovoima/

 

Tilaa uusimmat blogiartikkelit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon uusista ONNI blogiartikkeleista ja tapahtumista?
Täytä lomake, niin saat jatkossa artikkelit kerran kuukaudessa suoraan sähköpostiisi.