Olet tässä: ONNI terveys / ONNI blogi / Tradekan toimitusjohtaja Perttu Puron mietteet Med Groupin ostoon liittyen

Tradekan toimitusjohtaja Perttu Puron mietteet Med Groupin ostoon liittyen

JAA SOMESSA:

Perttu Puro.jpeg

ONNI terveyden liiketoimintajohtaja Janne Aaltonen haastatteli Tradekan toimitusjohtaja Perttu Puroa omistajavaihdon syistä ja seurauksista. Perttu toimii myös Med Groupin hallituksen puheenjohtajana.

 

Tradeka on omistanut Med Groupin osakekannan 100%:sti viiden kuukauden ajan. Millaisilla fiiliksillä nyt?

On ollut mielenkiintoista päästä seuraamaan sosiaali- ja terveystoimialalla toimivan dynaamisen ja kasvuhaluisen yrityksen toimintaa läheltä. Omistajavaihdoksen jälkeen uusi hallitus aloitti työnsä elokuussa ja alkaa nyt pikku hiljaa päästä kiinni toimialan logiikasta, rajoitteista ja mahdollisuuksista. Toki hallituksessa on mukana vahvaa osaamista, kuten ex-kansliapäällikkö Kari Välimäki ja Med Groupin perustajajäsen Kustaa Piha, mutta Tradekalle ja itselleni toimiala on uusi. Innostus on todella korkealla, näen sote-toimialalla valtavat mahdollisuudet osuustoimintapohjaiselle omistajalle.

 

Mikä sai Tradekan harkitsemaan sote-alan yritysostoa?

Sote-palvelut on ehdottomasti kasvuala. Tarve lisääntyy tulevaisuudessa ja oma näkemykseni on, että yksityiset toimijat pystyvät omalla osaamisellaan erinomaisesti täydentämään julkista tuotantoa. Tuli sote-uudistus eduskunnan nyt käsiteltävänä olevassa muodossa tai ei, toimiala on ison murroksen edessä ja toimintamallit tulevat varmasti tulevaisuudessa kehittymään. Tradeka haluaa olla muutoksentekijänä tässä mukana.

 

Miksi Tradeka päätyi juuri Med Groupin ostoon?

Med Group on hyvässä kunnossa oleva yritys, jonka arvopohja vastaa Tradekan arvoja ja toimintatavat sekä yritysbrändi sellainen, johon myös Tradekan on helppo sitoutua. Med Groupissa on huomattava kasvupotentiaali ja hyvä johtotiimi, jonka kykyyn tehdä tulosta uskomme vahvasti.

 

Tradekan näkökulmasta omistajan arvopohja on tärkeä

  Miten näet sote-alan kehitysnäkymät?

Soten kasvunäkymät ovat hyvät. Toki haasteitakin on, toimiala on vahvasti reguloitu ja toiminta vahvasti julkisesti ohjattua. Alan yritysten brändimielikuva ei myöskään kaikilta osin vastaa sitä, mitä Tradeka haluaa ja Med Groupin osalta olettaakin sen olevan. Veroista ja työnantajavelvoitteista tulee huolehtia asianmukaisesti, ja muutoinkin ylittää, ei alittaa asiakkaiden odotukset. Uskomme, että yritystoiminta on vahvasti kehittymässä tähän suuntaan ja että näillä ehdoilla on mahdollista tehdä kannattavaa liiketoimintaa. Sote-uudistus on vielä tällä hetkellä iso kysymysmerkki, mutta kysyntä kasvaa joka tapauksessa. Vaikka julkiset toimijat ovat erinomaisia useilla toiminta-alueilla, esimerkiksi kotiin vietävien palvelujen osalta yksityiset yritykset kykenevät toimimaan huomattavan tehokkaasti ja pystyvät tätä kautta tuomaan säästöjä ja muita tehostamishyötyjä julkiselle sektorille.

 

Millaisia kommentteja omistajanvaihdos on herättänyt?

Institutionaaliset asiakkaat ovat suhtautuneet asiaan yksinomaan positiivisesti. Johtavassa asemassa olevat henkilöt ymmärtävät hyvin, että raha ei tunnista väriä, mutta että omistajan arvopohjalla ja sitoutumisella on suuri merkitys toiminnan pitkäjänteisen kehittämisen näkökulmasta. Osuuskuntapohjainen omistus antaa Med Groupille hyvän aseman julkisen sektorin kumppanina. 

 

Näkeekö Tradeka synergiaetuja Med Groupin ja muiden omistustensa välillä, millaisia?

Ehdottomasti. Med Groupilla on hyvin pitkälle kehitettyjä tukifunktioita, joissa se voi auttaa muita Tradeka-yhtiöitä. Kuluttaja-businekseen keskittyneet yhtiömme tuovat Med Groupille lisäymmärrystä kuluttajien käyttäytymisestä. Vielä tässä vaiheessa yhteisiä asiakkuuksia eri toimintojen kesken on vähän, mutta ehkä tulevaisuudessa päästään tällaisiinkin synergiaetuihin.

 

Millaisia odotuksia sinulla on uudelle vuodelle?

Med Goupin osalta odotan vahvaa tulosta terveydenhuollon liiketoiminnoista. Ensihoitopalveluissa Med Group on jo nyt suurin yksityinen palveluntuottaja ja ylipäätään yksi Suomen suurimpia toimijoita 35 ambulanssilla. Lääkäri- ja hammaslääkärivuokratyövoiman osalta olemme haastaja, mutta kasvu on ollut sekä nopeaa että kannattavaa, ja uskon tämän suunnan jatkuvan tulevaisuudessa. Myös kotiin tarjottavien palvelujen osalta kasvunäkymät ovat erinomaiset. 

Olemme asettaneet Med Groupin tavoitteeksi kasvun ja kannattavuuden ohella olla alan vastuullisin yritys. Tavoitteemme on ensi vuonna ottaa isoja ja asiakkaidemme arjessa tuntuvia askeleita kaikkien näiden tavoitteiden osalta.

Tilaa uusimmat blogiartikkelit suoraan sähköpostiisi!

Haluatko tiedon uusista ONNI blogiartikkeleista ja tapahtumista?
Täytä lomake, niin saat jatkossa artikkelit kerran kuukaudessa suoraan sähköpostiisi.